Nya trender att spana in vid köksrenoveringen

Står du inför att renovera köket kanske du behöver lite inspiration. Visst finns det klassiska kök som aldrig går ur tiden men ibland kan det vara kul att inspireras av nya trender. Vid en köksrenovering kan det vara kul att satsa lite extra på att få det så modernt som möjligt. Såklart spelar ytan roll när du väljer stil och färger då olika färger påverkar hur kökets upplevs. Samtidigt kan du få ut mycket förvaring med modern inredning även i mindre kök. Har du ett stort kök har du fler valmöjligheter. Så vad är trenderna nu?

Väga sätta färg på köket

En trend som verkar hålla i sig är att våga satsa på färger. Det vill säga inte bara klassiska vita köket utan nu är det rejält med färg. Du kan satsa på att använda dig av klarröda färger kombinerat med svart eller grönt. Även vitvaror finns i olika färger och det är inte svårt att hitta snygga turkosa kylar och frysar. Vill du likväl ha klassiska vita köksluckor så lek med kakel i glada färger. En trend är grönt där du satsar på gröna köksluckor och en tapet i vitt och grönt. Tapeten får gärna har något mönster med växter. Så ska du renovera köket genom att måla köksluckor och tapetsera kan du gärna tänka färg. En annan trend som verkar hålla i sig är rostfritt och då kan du kombinera med putsade väggar i betong. Putsade väggar i betong är också lätta att måla om.

Compact living, mycket kök på liten yta

Idag är det lätt att hitta moderna kök som är gjorda på millimetern för att maximera förvaring på liten yta. Ett litet kök kan lätt upplevas mindre om du satsar på mycket färg men det finns andra trender. Satsa på mer industriell känsla med kaxiga futuristiska blandare i borstat stål. Nu finns det också kombinerade kylar och frysar med franska dörrar. Istället för ett frysskåp med dörr under så har du smidiga fryslådor. Du kanske behöver byta köksfläkt vid köksrenoveringen. När det kommer till kökstrender så har väggmonterade fläktkåpor kommit i mode. Välj en fläktkåpa som är vinklad och du maxar utrymmet rejält. Vill du ha färg i köket och har liten yta så undvik mörka och murriga färger. Satsa då hellre på att köpa tillbehör till köket i livliga färg. För i samband med köksrenovering kanske du kan passa på att byta den gamla  vattenkokare till en i lysande färg?