Ett glänsande leende

Alla vill vi ha ett leende som glänser och som charmar alla vi möter. Folk på tv brukar allt som oftast ha ett så fint leende och det utstrålar lycka och framgång. Det finns flera olika tekniker för att bleka dina tänder och det behöver inte vara så dyrt eller svårt att göra. Vissa saker går till och med att göra hemma själv.

Möjligt att göra det hemma

Det finns preparat att köpa på nätet som gör att du får blekare tänder bara genom att använda ett plåster eller liknande en viss tid på dina tänder. Många av dessa produkter kan säkert vara superbra men som allt annat på nätet så finns det skiftande kvalitet. Vill du vara säker på din sak så ska det alltid göras efter en undersökning av tandläkare eller tandhygienist. Sedan kan du välja om du vill göra själva proceduren hemma eller hos tandläkaren. Den professionella tandläkaren avgör vilken metod som är lämplig just för dina tänder med tandblekning hemma beroende på vilken sorts missfärgning det rör sig om, hur hårt den sitter och så vidare. Är det svårare missfärgningar så kan det behövas många ingrepp under flera veckor men de flesta går att lösa på några dagars behandling.teeh / tandblekning hemma

Olika metoder

Den vanligaste behandlingen är att använda en speciell gel. Det är en gel som sätts på tänderna med hjälp av en skena eller helt enkelt att den stryks på och ska sedan sitta kvar en viss tid. Det är viktigt att tidsramen följs då det annars kan ge upphov till missfärgningar av tänderna. Om du väljer att göra det hemma så kommer tandhygienisten eller tandläkaren att hjälpa dig första gången och förklara hur det ska gå till så att det blir ordentligt gjort.

Det finns också tekniker som med hjälp av enbart salt och vatten blåser bort missfärgningarna. De poleras alltså med hjälp av vatten och salt. Denna teknik måste dock göras på en tandklinik och kan inte göras hemma. Dessutom passar den inte alla typer av missfärgningar.

Även laserbehandlingar kan användas för att få blekare tänder. Enligt vissa är detta den absolut bästa metoden och den som ger ett mest långvarigt resultat. Det är dock bara vissa kliniker som erbjuder detta och inte till alla patienter.

Varierande kostnad på tandblekning

Att bleka tänderna på folktandvården kostar runt 3000 kronor beroende på hur omfattande behandlingen är. Vill du först testa hemma så kan du få ett kit från internet för ungefär 500 kronor som definitivt fungerar vid lättare missfärgningar. Laserbehandlingen kostar ungefär 2000 men varierar även den beroende på behandlingens karaktär.